Top
Menu Luk
Kontakt os for tilbud

Kontakt os for tilbud

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op for at få et godt tilbud på dit næste projekt

Mayday

Fliserens af alle dine fliser - slip for alger og flisepest

Professionel fliserensning med hele pakken

Fliserens er en del af enhver grundejers opgaver – hvis man da ønsker et velholdt fliseareal. Men det er bare nogle gange smartere, at lade en professionel stå for det hårde arbejde, som fliserensning nu engang er.

Flisepest og alger kan være svære at komme af med (specielt hvis du ikke har de rigtige værktøjer og midler). Det er et udbredt problem på fliser – især på terrassen og i indkørslen. Fliserens er derfor blevet mere eller mindre nødvendigt, hvis du vil undgå en grim belægning.

Her hos Mayday kan du få hele pakken med professionel fliserens:

  • Algebehandling af fliser – så alger der sidder dybt i fliserne nedbrydes.
  • Grundrens af fliser – så de er klar til imprægnering.
  • Fliseimprægnering – beskytter overfladen.
  • Fugesand – så du undgår ukrudt mellem fliserne.

Er du på udkig efter en helt standard fliserensning – uden imprægnering og fugesand – så er det selvfølgelig også noget, vi hjælper med.

Mere info om hvert stadie i vores flisebehandling nedenfor.

Kontakt os

Hvorfor er fliserensning nødvendigt?

Det er faktisk ikke for at trutte i egne horn, at vi anbefaler fliserensning jævnligt.

Du har måske oplevet, at fliserne bliver jævnt glatte, når de er beklædt i et lag af alger? Eller måske du undrer dig over, hvorfor en eller flere fliser pludselig revner? Begge dele skyldes manglende fliserensning med algebehandling, der forebygger nye forekomster af alger.

Alger har rødder, der indeholder vand. De rødder vokser sig ind i fliserne. Når det så bliver frostvejr, udvides rødderne (vand udvides som bekendt, når det bliver udsat for minusgrader), og dine fliser revner.

Noget helt andet er, at flisernes belægning svækkes. Så bliver de ru i overfladen, og både snavs og vand kan let trænge ind. Det tiltrækker endnu flere alger og flisepest, og så bliver det gradvist sværere at komme til bunds med en fliserensning.

Generelt giver det også bare et langt mere indbydende indtryk, når fliserne står som nye.

Hvad er flisepest?

Hvad er flisepest egentligt? Hvordan opstår det?

Flisepest findes i mange arter og afskygninger. Det der kendetegner flisepest, er en slags blomsterlignende vækst. Farven varierer, så den kan være alt fra gul til grøn, hvid, grå eller sort.

Flisepest er en slags svamp, der kaldes lav, og det kan findes på alle typer fliser, tag og facader. I de senere år har vi oplevet en stigning i henvendelser angående rensning af fliser for flisepest. Det er, fordi der tidligere var meget svovl i luften. Det er der ikke mere (der er stadig svovl, men ikke i så store mængder), så det giver gode vækstbetingelser for flisepesten. Fugtigt vejr og knap så meget sol er også med til at sprede det.

En effektiv omgang dybdebehandlende alge- og fliserens vil ødelægge organismen, og med en fliseimprægnering undgår du nye plamager af flisepest.

Hvordan foregår en fliserens?

Når du bestiller hele pakken med fliserens, så udfører vi det i 4 stadier:
1. Grundrens
Grundrens er egentlig fliserens i sig selv. Derfor starter vi med det. Rensningen fjerner alt fra flisepest og snavs til alger og mos. Så efter endt grundrens vil du nok mene, at fliserne kunne være spritnye.
2. Algebehandling
Fliserensning tager kun det øverste lag snavs og alger. Så for at komme helt i dybden på fliserne – og især for at forebygge nye angreb af alger – udfører vi en effektiv algebehandling.
3. Fliseimprægnering
Fliseimprægnering fungerer som en beskyttende overflade. Efter algebehandlingen, når fliserne er tørre, lægger vi en beskyttende, nanobaseret fliseimprægnering. Imprægnering af fliser betyder mindre vandindtrængen. Jo mindre vand flisen suger, jo bedre chance er der for at holde alger og flisepest væk. Det giver fliserne en meget længere levetid.
4. Fugesand
Efter både fliserens, algebehandling og fliseimprægnering er der ikke meget fugesand tilbage. Derfor fylder vi fugerne op igen med nyt fugesand – som også er med til at holde ukrudt væk mellem fliserne.

Når livet er mere end fliserens og algebehandling

Du har sikkert andet at se til end at bruge timer og dage på fliserens – og hjælpen er lige her.

Du kan booke os til en enkeltstående fliserensning, eller vi kan lave en fast årlig aftale, så dine fliser altid fremstår som nye og velholdte.

Vi rykker ud året rundt (undtaget når det er frostgrader) til fliserens i Køge, Roskilde, Brøndby, Vallensbæk og omegn – skal vi komme forbi dit hus eller din virksomhed på vejen?

Kontakt os på tlf. 61 51 60 00 eller send en mail, så ringer vi dig op.

Vidste du, at vi også er specialiseret i:

YouTube Video

Kontakt os for tilbud

Kontakt os for tilbud

Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op for at få et godt tilbud på dit næste projekt